bosbouw

Bosgroep Dijle Geteland

 

Steeds meer gepassioneerd door bomen en hout ben ik bij de bosgroep Dijle Geteland terecht gekomen. Sinds 2010 bezit ik enkele ha bos en ik beheer die met een bosbeheerplan. Duurzaam bosbeheer is van groot belang voor onze toekomst en onze kinderen.

Deze passie wil ik ook met andere delen en daarom ben ik aktief lid geworden van deze bosgoep. Ik ben gedelegeerd bestuurder geworden en benoemd tot vice-secretaris.

De bosgroep is een VZW die de grote en kleine boseigenaars wil verenigen om duurzaam bosbeheer te doen en dit op de meest economische en ecologische manier.

Lid zijn is gratis, advies is gratis, met een bosbeheerplan heb je een beter zicht op de evolutie van je bos en je mag ten alle tijde steeds zelf de beslissingen nemen.

meer info op de algemene website van de bosgroepen .

Aanplanten:

Jaarlijks organiseert de bosgroep een samenaankoop van plantgoed. Indien u bos hebt en lid bent kunt u tegen een voordeliger tarief plantsoen aankopen.

Als u het aanplanten zelf niet ziet zitten kan ik u daar bij helpen. Er kunnen ook subsidies van toepassing zijn. Hoor zeker eens bij uw bosgroep in uw gebied!

De aanplanting gebeurd soms op een raster van 1x1 zodat er de eerste jaren geen of weining snoeiwerk aan te pas komt.

Op de foto ziet u een mogelijkheid om de plantgaten te maken. Deze zou dienen voor Zwarte Els

Vrijstellen:

Na het aanplanten zijn vrijstellingen nodig. Deze vrijstellingen zorgen ervoor dat de aanplant voldoende licht krijgt. De bramen en netels, de klimplanten en onkruid zullen verwijderd moeten worden binnen een bepaalde straal rond de stam om zo min mogelijk groeihinder te voorkomen.

Dunningen zijn noodzakelijk:

Dunningen geven de toekomstbomen meer licht. Meer licht geeft de boom een boost en zal in breedte en dikte toenemen. De houtkwaliteit zal eveneens toenemen.

Voor deze werken kan u steeds vrijblijvend contact opnemen.

Bedrijfsgegevens

Gino Dierickx

Tafelbosstraat 6a

3381 GLABBEEK-KAPELLEN

GSM 0486521595

info@tuinman.be

BE0777236056